Nieuwsbrief 2016, editie 4

Nieuwsbrief 2016, editie 3
20 mei 2016
Nieuwsbrief 2016, editie 6
20 mei 2016

Nieuwsbrief 2016, editie 4

12-15-1
Beste sympathisanten,

Op 30 januari werd de boerderij overgenomen en sindsdien werd er niet stilgezeten. Dankzij de bekwame, vakkundige en onbaatzuchtige hulp van verschillende enthousiaste vrijwilligers werd de boerderij klaargemaakt voor haar taak. Er werden opfrissings -en verbouwingswerken uitgevoerd. Er werd een privégedeelte gecreëerd, deuropeningen verdwenen, nieuwe deuropeningen verschenen, er werd electriciteit verlegd, er is een bijkeukentje gezet, er is laminaat gelegd, er is geverfd, gepoetst, in de tuin gewerkt, er zijn bomen geveld, er is opgeruimd, een bureau gemaakt, lekken in sanitair gedicht, inbouwkasten verzet, een open haard hersteld, ….kortom, er werd héél wat werk verzet. Nogmaals een welgemeende dankuwel aan alle helpers! Hieronder enkele sfeerbeelden van de werken.

Nieuws en vooruitzichten

  • De werking is nu echt van start gegaan. De eerste gast is ondertussen gearriveerd en in twee weken wordt de volgende verwacht.
  • Charisas beschikt nu over een vast telefoonnummer: 016/889484
  • Zondagnamiddag 03 april worden de werkers en klussers verwacht die meegeholpen hebben aan de opfrissings -en verbouwingswerken. We willen hen bedanken. Programma: Rendez-vous om 14.30Hr aan de kerk van Betekom voor de “Kapellekes” wandeling (5,7 Km). Na de wandeling rond 16.30Hr naar Charisas voor een rondleiding. Rond 17.00Hr een gezamenlijke maaltijd. Einde voorzien rond 20.00Hr. De niet wandelaars zijn om 14.30Hr welkom op de boerderij en kunnen een film kijken.

Enkele oproepen

  • De tweede week van de Paasvakantie op maandag 04 en woensdag 06 April is er mogelijkheid voor natuurliefhebbers….om een dagje op de boerderij te helpen opruimen in de tuin. Zo kunnen we na het opruimen dit jaar nog beginnen met planten. Natuurlijk mag je ook rekenen op onze gastvrijheid en zorgen wij voor lekkere maaltijden en drank. Hartelijk welkom. Gelieve per email je komst op te geven.
  • Mensen die in de omgeving wonen zijn ook elke maand welkom van de 23ste tot de 30ste om met iemand van de gasten samen in de tuin te werken. Indien interesse graag een seintje.
  • Kandidaat vrijwilligers zijn nog steeds meer dan welkom! Voor meer info: http://www.charisas.be/ons-team/vrijwilligers/
  • Dankzij verschillende schenkingen hebben we Charisas al voor een groot deel kunnen voorzien van het nodige materiaal en meubilair. We zijn nog op zoek naar de volgende zaken: Diepvriezer, TV, DVD, beamer, droogkast, grasmaaier, graskantmaaier, allerlei tuingereedschap, zaden en planten voor de tuin/serre, materiaal voor crea-activiteiten (verf, naai, breigerief,…)
Psalm 36:8 “Hoe kostbaar is uw goedertierenheid, o God! Daarom nemen de mensenkinderen de toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels.”

Comments are closed.